De vele gezichten van feminisme | Praat mee op de ALV | De beste luistertips | Hoe jonge mensen op straat belanden
 
 
Human Nieuwsbrief, 13 augustus 2020
Klik hier voor de webversie.
 
 
HUMAN
 
 
 
De lessen van Donald Pols
Wie met gesomber over klimaatverandering aankomt, is bij Donald Pols aan het verkeerde adres. 'Een klimaatoptimist' noemt de directeur van Milieudefensie zichzelf. ‘Alles zal goed komen, als iedereen zijn plicht doet.’ Floortje Smit sprak hem in Brainwash Zomerradio (60 min.). Alle tien de afleveringen van het afgelopen seizoen zijn hier te beluisteren.
https://www.human.nl/brainwash/luister/brainwash-zomerradio/seizoen-2020/donald-pols.html?utm_source=Human%20Nieuwsbrief&utm_medium=e-mail&utm_campaign=13-8-2020
Directeur van Milieudefensie Donald Pols © Rick Keus
 
 

Het F-woord
De strijd rond het feminisme is uitgegroeid tot meer dan alleen het streven naar gelijke rechten tussen mannen en vrouwen. De vierdelige webserie Het F-woord onderzoekt de vierde feministische golf. Welke strijd wordt anno 2020 geleverd? Kijk de eerste aflevering (13 min.). Regisseur Valerie Bisscheroux: ‘Voor iedereen is wel een aspect van feminisme te vinden dat over jou gaat.’ Elke vrijdag een nieuwe aflevering op het NPO 3 YouTube-kanaal en op onze website.

https://www.human.nl/het-f-woord.html?utm_source=Human%20Nieuwsbrief&utm_medium=e-mail&utm_campaign=13-8-2020
Het F-woord © Human
De Bestuivers
Keith Roberts is bijenhouder in Californië. Terwijl zijn bijenvolken worden bedreigd door pesticiden breekt op het hoogtepunt van het bestuivingsseizoen de coronapandemie uit. Keith spreekt zijn hoop uit dat deze confrontatie met onze verstoorde relatie tot de natuur mensen tot inzicht brengt. Verbonden met de bij, in 2Doc Kort: De Bestuivers (12 min.).
https://www.human.nl/2doc-kort/kijk/overzicht/aflevering-50.html
De Bestuivers © Human
 
 
Praat mee op de ALV
Wij nodigen onze vrienden van harte uit voor de Human Algemene Ledenvergadering (ALV) op zaterdag 26 september in Beeld en Geluid in Hilversum. We blikken terug en kijken vooruit. Zo krijg je een exclusief inkijkje in Klassen, de nieuwe documentaireserie over kansenongelijkheid in het onderwijs, van de makers van Schuldig. Meld je nu aan.
https://www.human.nl/evenementen-en-opnames/alv-2020.html
De ALV van Human © Daan Kuijs / Human
Human Hub
Vanaf september organiseren Human en de Utrechtse Bibliotheek Neude iedere eerste dinsdagavond van de maand Human Hub, een interactief programma naar aanleiding van een Human-programma. Dinsdag 1 september is het onderwerp Muziek als protest, met de Syrische band Nawras en gastheer Jos de Putter, bedenker van 2Doc Kort. Kom ook! Reserveer je ticket(s).
https://www.human.nl/evenementen-en-opnames/human-hub.html?utm_source=Human%20Nieuwsbrief&utm_medium=e-mail&utm_campaign=13-8-2020
Nawras © George Edward Shahda
 
 
Buitengesloten
Het is niet altijd even zichtbaar, maar ook in Nederland slapen duizenden jonge mensen op straat. Naar schatting hadden ruim 12 duizend jongvolwassenen in 2018 geen eigen woning. Cijfers die veel vragen oproepen. In het drieluik Buitengesloten onderzoekt Argos hoe jonge mensen op straat belanden – en via welke hobbelige wegen ze uiteindelijk weer een thuis weten te bemachtigen. Lees ook: Gemeenten kunnen aanwas daklozen 'niet meer behappen'.
https://www.vpro.nl/argos/media/afleveringen/2020/uitzending-8-augustus-de-weg-naar-volwassenheid.html#3d0a651f-4554-4fad-a378-3773e8989a73
Argos: Buitengesloten © Human-VPRO / Sophia Twigt
Kroniek van een mythe
Het is 75 jaar geleden dat de bom op Hiroshima viel. Claude Eatherly werd in de jaren tachtig een held voor de Europese vredesbeweging als de man die de eerste atoombom op Hiroshima gooide en daar spijt van kreeg. Onze klassieker Kroniek van een mythe vertelt het legendarische verhaal van deze ‘Hiroshima pilot’. Luister de driedelig radiodocumentaire en het gesprek met maker Kees Vlaanderen door Parel Radio.
https://www.human.nl/kroniekvaneenmythe.html?utm_source=Human%20Nieuwsbrief&utm_medium=e-mail&utm_campaign=13-8-2020
Radiodocumentaire Kroniek van een mythe © Human
 
 
Vuelta
De wielerzomer ziet er door corona compleet anders uit; zo zou morgen eigenlijk de Vuelta starten. Onze vrienden van de VPRO brengen daarom audiotroost voor de liefhebber met het verzonnen wielerdrama Vuelta, doorspekt met waargebeurde sprookjes uit de Ronde van Spanje. Te luisteren in de podcast De verhalen en in je favoriete podcastapp.
https://www.nporadio1.nl/podcasts/het-verhaal/55460-1-vuelta-deel-1-s25
De podcast Vuelta © VPRO / Cynthia Borst
 
 
HUMAN.nl   Fb   Tw   Insta  
 
 
 
 
HUMAN T +31 (0)88 2058 058 | Postbus 135 | 1200 AC Hilversum | Media Park, Villa VPRO | Wim T. Schippersplein 1 | Hilversum
 
U kunt hier uw voorkeuren aanpassen of zich afmelden voor deze nieuwsbrief.