Volgend schooljaar met jouw klas de Masterclass Medialogica volgen?
 
 
Educatie Nieuwsbrief, juni 2022
Klik hier voor de webversie.
 
 
HUMAN Word Vriend  
 
 
 
In deze Educatie Nieuwsbrief van HUMAN doen we verslag van de Docentendag Maatschappijleer 2022 en de Masterclass Medialogica in het komende schooljaar.
 
 
HUMAN gaat in gesprek met docenten                                 
Na ruim een jaar uitstel verwelkomen ProDemos en NVLM docenten vanuit het hele land op de jaarlijkse Docentendag Maatschappijleer. Ook HUMAN Educatie was van de partij. Samen met de deelnemende organisaties werd er weer een inspirerend programma aangeboden.  HUMAN was te vinden op de informatiemarkt én heeft een Masterclass Medialogica gegeven aan ruim veertig docenten maatschappijleer. Naast inspireren is dit ook een dag waarop we deze docenten kunnen vieren, dankbaar kunnen zijn voor de belangrijke rol die zij vervullen. Wij hopen jullie deze dag geïnspireerd te hebben zoals jullie ons blijven inspireren.
 
Heb je de Docentendag Maatschappijleer gemist maar wil je toch een indruk krijgen van de sfeer? Hier lees je ons verslag.
https://www.human.nl/onderwijs/lees/docentendag-2022.html?utm_source=Educatie-HUMAN+Nieuwsbrief&utm_medium=e-mail&utm_campaign=27-06-2022
HUMAN Educatie op de Docentendag Maatschappijleer © HUMAN Educatie
 
 
Volgend schooljaar met jouw klas de Masterclass Medialogica volgen? 
Terwijl leerlingen en studenten uitkijken naar de vakantie, zijn veel docenten volop bezig met het nieuwe schooljaar dat ná de vakantie begint.
 
Ben je op zoek naar een leerzaam schooluitje of interessante masterclass bij jullie op school? Kijk dan eens naar onze Masterclass Medialogica. Tijdens de door experts van HUMAN en Beeld & Geluid gegeven masterclass gaan leerlingen aan de slag als onderzoeksjournalist. Aan de hand van een verkorte aflevering van het programma Medialogica, ontrafelen de deelnemers een nieuwsgebeurtenis om zo meer inzicht te krijgen in de wisselwerking tussen media, publieke opinie, instanties en politiek. Wat is nu eigenlijk hun eigen rol in deze wisselwerking? Op welke manier consumeren zij nieuws en media?

Boek hier de Masterclass Medialogica voor het komende schooljaar.
https://www.human.nl/onderwijs/medialogica-in-de-klas.html?utm_source=Educatie-HUMAN+Nieuwsbrief&utm_medium=e-mail&utm_campaign=27-06-2022
Masterclass Medialogica © HUMAN Educatie
 
 
Fijne vakantie!
Het was een bewogen jaar met lockdowns, online lessen en na een lange tijd eindelijk weer fysiek in de klaslokalen. De lockdowns hebben ons eraan herinnerd hoe essentieel de school is voor jongeren. Het is niet alleen een plek om te leren maar ook een plek om samen te komen voor gesprekken, vriendschappen en steun.
 
We wensen je een fijne vakantie en kijken uit naar het volgende schooljaar!
https://www.human.nl/onderwijs/?utm_source=Educatie-HUMAN+Nieuwsbrief&utm_medium=e-mail&utm_campaign=27-06-2022
HUMAN Educatie © HUMAN
 
 
HUMAN Educatie
Kijk voor het complete educatieaanbod van HUMAN op human.nl/educatie. Hier vind je lesmateriaal en fragmenten bij de thema’s burgerschap, mediawijsheid en seksualiteit en meer informatie over de Masterclasses Medialogica.
 
Heb je vragen, tips of opmerkingen n.a.v. deze nieuwsbrief? We gaan graag met je in gesprek. Mail ons via educatie@human.nl. Heb je deze mail doorgestuurd gekregen en wil je ook geïnspireerd worden? Schrijf je dan hier in.
 
 
HUMAN.nl   Fb   Tw   Insta  
  Doe je mee?
 
 
HUMAN T +31 (0)88 2058 058 | Postbus 135 | 1200 AC Hilversum | Media Park, Villa VPRO | Wim T. Schippersplein 1 | Hilversum
 
U kunt hier uw voorkeuren aanpassen of zich afmelden voor deze nieuwsbrief.