Lesmateriaal over mentale gezondheid | Doe mee aan onze enquête |
 
 
Educatie Nieuwsbrief, mei 2022
Klik hier voor de webversie.
 
 
HUMAN Word Vriend  
 
 
 
In deze Educatie Nieuwsbrief van HUMAN nemen we een kijkje in een klas, staan we stil bij de Week van Burgerschap, lichten we een nieuw dossier uit en vragen we je om mee te denken!
 
 
Kijkje in klas bij les De Vloer op Jr. 
Het is een streven van vele docenten; het stimuleren van diepgaande gesprekken in de klas. In de praktijk is dat niet altijd even simpel. Hoe betrek je leerlingen bij het gesprek? Hoe zorg je dat ze hun mening willen delen met de rest van de klas? En hoe kan je het gesprek het beste begeleiden? Er is maar één manier om antwoord te vinden op deze vragen: de klassen ingaan! Het team van HUMAN Educatie reist naar het pittoreske Katwijk om een les op praktijkschool Limes bij te wonen. Dramadocent Roos laat ons een kijkje nemen in haar les, waar ze De Vloer op Jr. lesmateriaal gebruikt. Het leidt tot interessante inzichten.

Werk je met HUMAN Educatie-lesmateriaal en lijkt het jou leuk als we een kijkje nemen in jouw klas om andere onderwijsprofessionals te inspireren? Stuur dan een mailtje naar educatie@human.nl.
https://www.human.nl/onderwijs/lees/kijkje-in-de-klas.html?utm_source=HUMAN+servicemail&utm_medium=e-mail&utm_campaign=10-05-2022
Kijkje in klas bij les De Vloer op Jr. © HUMAN / Norya Figueiredo
 
 
Week van Burgerschap
16 tot en met 20 mei is het de Week van Burgerschap. In die week wordt in de klas extra aandacht besteed aan burgerschap. Dit jaar is het thema technologie en gezondheid. Daarin je vragen kan bespreken als; wat gebeurt er met je online data en wat is de invloed van techniek op ons leven? 

HUMAN Educatie heeft naast het uitgebreide dossier Burgerschap ook een lesdossier data en technologie, waarin onderwerpen als de toekomst van de technologie en digitale balans centraal staan. De fragmenten en kijkvragen kunnen helpen het gesprek in de klas te voeren.
https://www.human.nl/onderwijs/mediawijsheid/data-en-technologie.html?utm_source=HUMAN+servicemail&utm_medium=e-mail&utm_campaign=10-05-2022
Het lesdossier data en technologie © HUMAN / Manal Al Harazi
 
 
Lesmateriaal over mentale gezondheid 
Somberheid, angsten, eenzaamheid, burn-outs, depressies of ’s nachts piekeren. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat jongeren en jongvolwassenen door de coronacrisis meer dan andere leeftijdsgroepen mentale gezondheidsproblemen ervaren. Veel (jonge) mensen schamen zich voor hun klachten, terwijl openheid juist voor verlichting kan zorgen. Daarom heeft HUMAN Educatie met MIND en 113 het lesdossier mentale gezondheid ontwikkeld, waarbij jij, als onderwijsprofessional, het gesprek in de klas kan voeren over psychische problemen en prestatiedruk. Het lesmateriaal is te gebruiken in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en het mbo.
https://www.human.nl/onderwijs/burgerschap/mentale-gezondheid.html?utm_source=HUMAN+servicemail&utm_medium=e-mail&utm_campaign=10-05-2022
Het lesdossier mentale gezondheid © 3FM HUMAN
 
 
Help HUMAN Educatie en maak kans op een boek
Jullie weten het natuurlijk als geen ander, educatieprofessionals zijn altijd bezig met innoveren en verbeteren. Ook HUMAN Educatie is op dit moment bezig met het vernieuwen van zijn lesdossiers. De meest waardevolle input voor dit onderzoek is de input en feedback van mensen in het vak. Werk jij met lesmateriaal van HUMAN Educatie en wil je ons verder helpen met het verbeteren van onze dossiers? Vul deze (anonieme) enquête over ons lesmateriaal in. Het invullen duurt maximaal 5 minuten en onder de respondenten verloten we een inspirerend boek. Bij voorbaat dank!
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfaQLax-8lefpHXPbw7IgL2CroRc0MhokQ8rUFpJ5rbM32PkA/viewform
Help ons en vul de enquête in © HUMAN / Manal Al Harazi
 
 
HUMAN Educatie
Kijk voor het complete educatieaanbod van HUMAN op human.nl/educatie. Hier vind je lesmateriaal en fragmenten bij de thema’s burgerschap, mediawijsheid en seksualiteit en meer informatie over de Masterclasses Medialogica. 

Heb je vragen, tips of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? We gaan graag met je in gesprek. Mail ons via educatie@human.nl. Heb je deze mail doorgestuurd gekregen en wil je ook geïnspireerd worden? Schrijf je hier in.
 
 
HUMAN.nl   Fb   Tw   Insta  
  Doe je mee?
 
 
HUMAN T +31 (0)88 2058 058 | Postbus 135 | 1200 AC Hilversum | Media Park, Villa VPRO | Wim T. Schippersplein 1 | Hilversum
 
U kunt hier uw voorkeuren aanpassen of zich afmelden voor deze nieuwsbrief.