Beeld en Geluid op school | Veteraan in de klas & documentaire uit de oude doos |
 
 
Onderwijsnieuwsbrief, november 2019
Klik hier voor de webversie.
 
 
HUMAN Word Vriend  
 
 
 
Beste heer, mevrouw,

Op onze onderwijspagina vind je materiaal om gesprekken met leerlingen te voeren en een van je lessen te ondersteunen. In deze onderwijsnieuwsbrief staan we stil bij andere mooie onderwijs-initiatieven.
 
 
Film in de klas
Het Nederlands Film Festival (NFF), NPO Start en Schooltv hebben samen het project ‘Film in de klas’ opgezet. Om alle basisschoolleerlingen en scholieren met film in aanraking te brengen, en hen bewust te leren kijken.

Totaal zijn twintig Nederlandse films beschikbaar gemaakt voor gebruik in de klas. Onder andere Duivels Dilemma: Sex ding en de films Luister en Sevilla bevatten lesmateriaal voor extra verdieping.

Bekijk hier de collectie.
https://schooltv.nl/film-in-de-klas/
Sex ding © Human
 
 
Beeld en Geluid op school
Beeld en Geluid heeft een nieuw onderwijsplatform gelanceerd, genaamd: Beeld en Geluid op school. Hierop vind je als docent, leerling of andere geïnteresseerde gratis film- en audiomateriaal voor po, vo, mbo, hbo & wo.

Op het platform kun je in archiefmateriaal van alle omroepen duiken. Daarnaast vind je dossiers met fragmenten over onderwerpen als mediawijsheid, klimaat, filosofie en pesten.
https://www.beeldengeluidopschool.nl/#/home
© Beeld en Geluid op school
 
 
Korte documentaires met een persoonlijke blik
Droogte in Kaapstad, censuur in China of de Brexit in Noord-Ierland; wat betekenen deze headlines in kranten over verre oorden eigenlijk voor de mensen daar? Met 2Doc kort vertellen filmmakers van over de hele wereld in een minuut of tien hoe een belangrijke ontwikkeling haar of hem persoonlijk raakt. Als een videobrief, van de maker aan de kijker. Deze korte documentaires zijn ideaal om actuele (nieuws)gebeurtenissen in de klas te bespreken aan de hand van een persoonlijk verhaal.
https://www.human.nl/2doc-kort.html?utm_source=Onderwijs%20nieuwsbrief&utm_medium=mail&utm_campaign=19-11-2019
2Doc kort: Trapped in the City of a Thousand Mountains © Human
 
 
Tip: Veteraan in de klas & documentaire uit de oude doos
Veteraan en vriend van Human Willem van Katwijk gaat langs scholen met zijn anti-pestprogramma ("Is pesten een vorm van liefde?"). Net als 350 andere veteranen gaat hij de klas in als gastdocent om vanuit het Veteranen Instituut te vertellen over oorlogsmissies. Tijdens deze les vertellen zij over hun missie en de dilemma’s die je als militair tegenkomt.

In de documentaire Een van de jongens nemen we een kijkje in het leven van Martine Hulsman, humanistisch geestelijk verzorger van 42 Pantserinfanterie Bataljon der Limburgse Jagers. Martine spreekt met militairen over spanningen thuis, het verwerken van ervaringen op uitzending of een conflict met een leidinggevende. Dilemma’s die de gastdocenten herkennen en die zij bespreken tijdens hun les.

Meer informatie over de lessen vind je hier en hier.
https://www.human.nl/speel~VPWON_1192779~een-van-de-jongens-human-doc~.html?utm_source=Onderwijs%20nieuwsbrief&utm_medium=mail&utm_campaign=19-11-2019
Een van de jongens © Human
 
 
HUMAN.nl   Fb   Tw   Insta  
  Doe je mee?
 
 
HUMAN T +31 (0)88 2058 058 | Postbus 135 | 1200 AC Hilversum | Media Park, Villa VPRO | Wim T. Schippersplein 1 | Hilversum
 
U kunt hier uw voorkeuren aanpassen of zich afmelden voor deze nieuwsbrief.