Seksuele voorlichting | Oproep Klassen in de klas: meedenkers gezocht!
 
 
Onderwijsnieuwsbrief, februari 2021
Klik hier voor de webversie.
 
 
HUMAN Word Vriend  
 
 
 
In deze eerste HUMAN onderwijsnieuwbrief van 2021 vind je inspirerend lesmateriaal, verschillende onderwijsactiviteiten en vragen we je om mee te denken.
 
 
#Lockdocs: in gesprek met kinderen over de lockdown
Tijdens de eerste lockdown maakte een groep Nederlandse kinderen, tussen negen en veertien jaar, wonend in Italië, Spanje en Nederland verslag van deze periode. De makers ontwikkelden speciaal bij de documentaire #Lockdocs een lesbrief om te praten over de impact van een lockdown en de coronacrisis. Nu we in een nieuwe, strengere lockdown zitten, is deze documentaire en het lesmateriaal opnieuw relevant.
https://www.human.nl/onderwijs.html#utm_source=Onderwijs%20Nieuwsbrief&utm_medium=e-mail&utm_campaign=02-02-2021
#Lockdocs © HUMAN
 
 
Seksuele voorlichting
3FM HUMAN duikt in de wereld van anticonceptie. Welke rol heeft de man in het voorkomen van een ongewenste zwangerschap? Wat zijn de opties voor mannen, naast het condoom? 3FM HUMAN zoekt het samen met 3FM-dj's Frank en Eva uit. Check het hele dossier op 3fm.nl/mannenpil.
https://www.npo3fm.nl/mannenpil
3FM-dj Frank van der Lende © 3FM HUMAN
Er zijn nog meer handvatten om het gesprek aan te gaan over seksuele voorlichting. Zo heeft Schooltv samen met NEMO Science Museum een interactieve schoolplaat gemaakt: Lokaal 69. De schoolplaat is een virtueel biologielokaal vol video’s, games, quizjes en weetjes over seks. Seksualiteit wordt hierin op een persoonlijke en eigentijdse manier besproken. Je kan er onder andere een aflevering van #kutvoorlichting bekijken over seksuele diversiteit en een aflevering van De Locker over masturberen.
 
 
Oproep Klassen in de klas: meedenkers gezocht!
De serie Klassen is inmiddels uitgezonden en HUMAN gaat met meetups het land in om (online) met beleidsmakers en onderwijsprofessionals door te praten. Wat is de lokale problematiek? Wat werkt er al goed en wat kan beter? Meld je nu aan voor de meetup in jouw regio!
https://www.human.nl/klassen.html#utm_source=Onderwijs%20Nieuwsbrief&utm_medium=e-mail&utm_campaign=02-02-2021
Gianny uit de documentaireserie Klassen © HUMAN / Jean Counet

Verder zijn lesmateriaal aan het ontwikkelen om Klassen in de klas te bespreken. Wil je meedenken en/of meelezen met het lesmateriaal? Stuur een mail naar onderwijs@human.nl. Bij voorbaat dank.

Samen met leerlingen zoeken we graag naar oplossingen voor kansenongelijkheid in het onderwijs. In samenwerking met LAKS hebben we een vragenlijst opgesteld voor jongeren in het voortgezet onderwijs en MBO. Willen je leerlingen meedenken naar oplossingen? Stuur ze dan deze link.

 
 

HUMAN onderwijspagina
Kijk voor het complete onderwijsaanbod van HUMAN op human.nl/onderwijs. Hier vind je lesmateriaal en fragmenten bij Burgerschap, Mediawijsheid en Seksualiteit.

 
 
HUMAN.nl   Fb   Tw   Insta  
  Doe je mee?
 
 
HUMAN T +31 (0)88 2058 058 | Postbus 135 | 1200 AC Hilversum | Media Park, Villa VPRO | Wim T. Schippersplein 1 | Hilversum
 
U kunt hier uw voorkeuren aanpassen of zich afmelden voor deze nieuwsbrief.