Bildung Academie | Een kijkje in een school | Reactie van een docent |
 
 
Onderwijsnieuwsbrief #1, februari 2019
Klik hier voor de webversie.
 
 
HUMAN Word Vriend  
 
 
 
Beste heer, mevrouw,

Yes, het is zover: de onderwijspagina op human.nl is vernieuwd. De programma’s en het lesmateriaal zijn ingedeeld op leeftijd (9+, 12+ en 16+) en vervolgens in de hoofdthema’s burgerschap, seksualiteit en mediawijsheid. Binnen de hoofdthema’s vind je verscheidende onderwerpen. Dus ben je op zoek naar een fragment om een onderwerp concreter te maken of om een lastig onderwerp te bespreken in je klas, neem een kijkje op de onderwijspagina en laat je inspireren!

De onderwijspagina wordt voortdurend aangevuld met nieuwe programma’s en nieuw lesmateriaal. Daarnaast willen we blijven ontwikkelen, dus schroom niet je tips te mailen naar onderwijs@human.nl. We zijn namelijk altijd op zoek naar nieuwe thema’s of andere aspecten die missen of verbeterd kunnen worden.
 
 
Bildung Academie
In 2015 werd door een groepje studenten en docenten De Bildung Academie opgericht. Een onderwijsinitiatief waarin niet alleen aandacht is voor cognitieve, kritisch-analytische oefening, maar ook voor brede vorming op het gebied van empathie, expressie, ethiek, creativiteit en ondernemerschap. Human is vanaf het prille begin een belangrijke samenwerkingspartner. Al tijdens de eerste schetsen van De Bildung Academie deelden wij kennis, ervaring en materialen over en weer. Lees hier het hele verhaal.
https://www.human.nl/onderwijs/lees/bildung-een-beweging-van-onderop?utm_source=Onderwijsnieuwsbrief&utm_medium=E-mail&utm_campaign=22-02-2019&utm_term=Bildung&utm_content=artikel
Een brainstormsessie © Instagram debildungacademie
 
 
Een kijkje in een school

Het Humanistisch Vormingsonderwijs (HVO) is sinds jaar en dag samenwerkingspartner van Human. Om een inkijkje te krijgen in het reilen en zeilen van een HVO-docent bellen we met Ellen Bos-Kruidhof. Ellen is drie jaar HVO-docent en geeft les op drie verschillende basisscholen in de regio Enschede. Lees hier het interview met Ellen, waarin ze o.a. vertelt wat de kinderen van HVO vinden.

https://www.human.nl/onderwijs/lees/gesprek-met-ellen-bos-kruidhof?utm_source=Onderwijsnieuwsbrief&utm_medium=E-mail&utm_campaign=22-02-2019&utm_term=HVO&utm_content=interview
Het Humanistisch Vormingsonderwijs © Human
 
 
Reactie van een docent
“De programma’s van Human zijn nooit belerend of kinderachtig.”

“De programma's van Human zijn ideaal materiaal voor mijn lessen filosofie en burgerschap. Al jaren gebruik ik de korte filmpjes over de verschillende filosofen van Durf te Denken, en stukjes uit Denktank. Met het Duivelse Dilemma Sex Ding heb ik op een praktijkcollege het onderwerp sexting heel goed bespreekbaar kunnen maken. De programma's zijn nooit belerend of kinderachtig. Het mooie is dat het ruimte biedt aan jongeren om zich in te leven in het thema, maar ook om hun eigen mening te vormen. Zelfs voor mijn onderwijs aan volwassenen goed bruikbaar!”
Mark Bos - freelance docent filosofie en levensbeschouwing

Ben je onlangs op een interessante video gestuit, waarmee je goed aan de slag kon in je les? En wil je de tip met andere onderwijs-geïnteresseerden delen? Stuur dan een mail naar onderwijs@human.nl en wie weet wordt je tip in de volgende nieuwsbrief uitgelicht.
 
 
HUMAN.nl   Fb   Tw   Insta  
  Doe je mee?
 
 
HUMAN T +31 (0)88 2058 058 | Postbus 135 | 1200 AC Hilversum | Media Park, Villa VPRO | Wim T. Schippersplein 1 | Hilversum
 
U kunt hier uw voorkeuren aanpassen of zich afmelden voor deze nieuwsbrief.