De Veroordeling en een interactieve masterclass | Film en media in het mbo | Nieuwe afleveringen Medialogica
 
 
Educatie Nieuwsbrief, januari 2023
Klik hier voor de webversie.
 
 
HUMAN
 
 
 
Allereerst de beste wensen voor iedereen en dat het een mooi onderwijsjaar mag worden. In deze Educatie Nieuwsbrief van HUMAN hebben we een leuke korte opdracht om het jaar met je klas goed te starten. Daarnaast lichten we lesmateriaal en een speciaal educatief programma uit.

Verder willen we iedereen bedanken die de vragenlijst over deze Educatie Nieuwsbrief heeft ingevuld. Jullie feedback is zeer waardevol gebleken.
 
 
Reflectie-opdracht
2023 is van start, en daarmee ook de tweede helft van het school- en studiejaar. Een mooi moment om samen met je leerlingen/studenten even stil te staan bij afgelopen maanden en vooruit te kijken richting de zomervakantie. Geef ze de opdracht een filmpje op te nemen, waarin ze vertellen wat ze afgelopen maanden hebben geleerd en wat ze graag willen leren voordat de zomervakantie begint.
Op deze manier creëer je een reflectiemoment voor nu en tegelijkertijd iets waar jullie aan het einde van het school- en studiejaar op terug kunnen kijken. Daarnaast krijg je inspiratie om aan te sluiten op de behoefte van de leerlingen/studenten. Kortom, een win-win situatie!
https://www.human.nl/onderwijs.html?utm_source=Educatie-HUMAN+Nieuwsbrief&utm_medium=e-mail&utm_campaign=10-01-2023
Creëer een reflectiemoment met je leerlingen © HUMAN / Manal Al Harazi
 
 
Lesmateriaal Mentale gezondheid
Uit recent onderzoek naar het welzijn van jongeren in Nederland blijkt dat jongeren hun leven op dit moment een 7,1 geven. Elke vier jaar wordt dit onderzoek uitgevoerd en het cijfer is nooit lager geweest dan dit. Voel je behoefte om mentale gezondheid te bespreken in de klas? Bekijk ons lesdossier Mentale gezondheid en maak gebruik van de videofragmenten en lesbrieven om het gesprek aan te gaan.
https://www.human.nl/onderwijs/burgerschap/mentale-gezondheid.html?utm_source=Educatie-HUMAN+Nieuwsbrief&utm_medium=e-mail&utm_campaign=10-01-2023
Ga het gesprek aan over mentale gezondheid © HUMAN / Manal Al Harazi
 
 
De Veroordeling en Masterclass Medialogica
Ben je werkzaam in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs of het mbo? En wil je met je scholieren en studenten een interessant programma volgen over mediawijsheid? Boek dan een bioscoopvertoning van De Veroordeling bij Movies That Matter in combinatie met een Masterclass Medialogica.

De Veroordeling gaat over televisiejournalist Bas Haan (Fedja van Huêt) die zijn eigen monster creëert wanneer hij in zijn onderzoek naar de Deventer moordzaak steeds meer in het kamp wordt gezogen van degenen die ‘de klusjesman’ van moord beschuldigen. Een mediahetze is het gevolg, waardoor het leven van de klusjesman en zijn vrouw verandert in een ware nachtmerrie.

Na het filmbezoek ontrafelen scholieren en studenten tijdens de interactieve masterclass Medialogica de mechanismen die schuilgaan achter grote mediagebeurtenissen die de publieke opinie beïnvloeden. De filmvertoning en de masterclass zijn overigens ook los van elkaar te boeken. Meer informatie over het (boeken van dit) programma vind je hier.
https://moviesthatmatter.nl/educatie/film/veroordeling-de/
Scholieren tijdens een Masterclass Medialogica © HUMAN
 
 
Film en media in het mbo
Filmhub Zuid-Holland organiseert op woensdag 18 januari van 14:00-17:00 uur bij Beeld & Geluid Den Haag een evenement over film en media in het onderwijs. Speciaal voor, door en met het mbo! Wat zijn de mogelijkheden van het kijken én maken van films met deze studenten? Kijk hier voor meer informatie.
Nieuwe afleveringen Medialogica
Bekijk de nieuwste afleveringen van Medialogica over Dutchbat, kankeronderzoek, de BoerenBurgerBeweging en protesten tegen asielzoekers.
 
 
HUMAN Educatie
Kijk voor het complete educatieaanbod van HUMAN op human.nl/educatie. Hier vind je lesmateriaal en fragmenten bij de thema’s burgerschap, mediawijsheid en seksualiteit en meer informatie over de Masterclasses Medialogica.
 
Heb je vragen, tips of opmerkingen n.a.v. deze nieuwsbrief? We gaan graag met je in gesprek. Mail ons via educatie@human.nl. Heb je deze mail doorgestuurd gekregen en wil je ook geïnspireerd worden? Schrijf je dan hier in.
 
 
HUMAN.nl   Fb   Tw   Insta  
 
 
 
 
HUMAN T +31 (0)88 2058 058 | Postbus 135 | 1200 AC Hilversum | Media Park, Villa VPRO | Wim T. Schippersplein 1 | Hilversum
 
U kunt hier uw voorkeuren aanpassen of zich afmelden voor deze nieuwsbrief.